محل تبلیغات شما

فاطمه دختر محمّد ملقّب به زهرا (به عربی: فاطِمَةُ اَّهراء بنت محمّد؛ زادهٔ ۲۰ جمادی‌الثانی بین ۳۵ تا ۴۵ عام‌الفیل برابر ۱۸ تا ۸ پیش از هجرت در مکّه – درگذشتهٔ ۱۳ جمادی‌الاول یا ۳ جمادی‌الثانی ۱۱ هجری قمری در مدینه) دختر محمّد و خدیجه، همسر علی بن ابی‌طالب، و مادر حسن بن علی و حسین بن علی است. او کوچک‌ترین دختر محمّد و تنها فرزندش بود که از خود فرزندانی باقی گذاشت، که به سید» یا شریف» مشهورند. در تاریخ تولد فاطمه اختلاف بسیاری هست. اما دو قول پنج سال پیش از بعثت و پنج سال پس از آن رایج‌تر است.
حضرت فاطمه در کودکی مستقیماً زیر نظر پدر و مادرش رشد یافت؛ و جوانیش را در دوران دشوار کار تبلیغی پدرش گذرانید. فاطمه در محاصرهٔ شعب ابی‌طالب مادرش را از دست داد. پس از هجرت به مدینه، در سال دوم هجری با علی بن ابی‌طالب ازدواج کرد و چهار یا پنج فرزند به دنیا آورد. در سال یازدهم هجری، پس از درگذشت پدرش، به دفاع از علی بن ابی‌طالب در جانشینی محمد پرداخت و خطبهٔ فدکیه را در مسجد پیامبر برای دفاع از حقّ خویش در مورد فدک ایراد کرد. او احتجاج‌های بسیاری با ابوبکر و عمر کرد، اما این احتجاج‌ها سودی نبخشید. در جریان این وقایع، عمر و گروهی از همراهانش به‌قصد گرفتن بیعت به خانهٔ علی رفته و در آنجا با مقاومت علی و فاطمه و طرفدارانشان روبرو شدند. او نخستین کس از خانوادهٔ محمّد است که پس از محمّد درگذشت. تاریخ درگذشتش را از سی روز تا شش ماه پس از محمّد آورده‌اند، اما دو قول هفتادوپنج روز و نودوپنج روز رایج‌تر و معتبرتر است. محل دفن فاطمه زهرا نامشخص و مورد اختلاف است. با این همه، سه جای محتمل‌تر است: نخست در روضهٔ نبوی میان قبر و منبر پیامبر، دوم در خانهٔ خود فاطمه زهرا که اکنون در مسجد النبی قرار گرفته‌است، و سوم در قبرستان بقیع.

فاطمه (علیهاالسلام) در نزدمسلمانانبرترین ووالامقام ترینبانوی جهان درتمام قرون واعصار می‌باشد.این عقیده برگرفته از مضامیناحادیث نبویاست. این طایفهاز احادیث،اگر چه ازلحاظ لفظیدارای تفاوتهستند، امادارای مضمونیواحد می‌باشند.در یکی از اینگفتارها (کهالبته مورداتفاقمسلمانان،اعم از شیعه وسنی است)،رسول اکرم (صلیالله علیه وآله و سلم) می‌فرمایند:"فاطمهسرور نجهانیان است". اگر چه بنابرنص آیه شریفهقرآن، حضرت مریمبرگزیده نجهانیان معرفیگردیده و درنزد مسلماناندارای مقامیبلند و عفت وپاکدامنیمثال‌زدنی می‌باشدو از نبرتر جهانمعرفی گشتهاست، اما اوبرگزیده‌ین عصر خویشبوده است. ولیعلو مقام حضرتزهرا (علیهاالسلام) تنها محدودبه عصر حیاتآن بزرگوار نمی‌باشدو در تمامیاعصار جریاندارد. لذا است کهپیامبر اکرم (صلیالله علیه وآله و سلم) در کلامی دیگرصراحتاًفاطمه (علیهاالسلام) را سرور ناولین و آخرینذکر می‌نمایند.اما نکته‌ای دیگرنیز در این دوحدیث نبوی واحادیث مشابهدریافت می‌شودو آن اینست کهاگر فاطمه (علیهاالسلام) برترین بانویجهانیان است ودر بین ناز هر جهت، کسیدارای مقامیوالاتر از اونیست، پسشناخت سراسرزندگانی وتمامی لحظات حیاتاو، از ارزشفوق العادهبرخوردار می‌باشد.چرا که آدمیبا دقت و تأملدر آن می‌تواندبه عالیترینرتبه‌های نائلگردد. از سوی دیگربا مراجعه بهقرآن کریم درمی‌یابیمکه آیات متعددیدر بیان شأن ومقام حضرتشنازل گردیدهاست که از آنجمله می‌توانبه آیه‌ی تطهیر،آیه مباهله، آیاتآغازین سورهدهر، سوره کوثر،آیه اعطای حقذی القربی و.اشاره نمود کهخود تأکیدی برمقام عمیق آنحضرت در نزدخداوند است. اینآیات با تکیهبر توفیق الهی،در مقالات دیگرمورد بررسیقرار خواهدگرفت. ما در اینقسمت به طورمختصر و بارعایت اختصار،به مطالعه شخصیتو زندگانی آنبزرگوار خواهیمپرداخت.

منبع:پاورپوینت زندگانی حضرت فاطمه(س)

پاورپوینت انواع سقف های رایج بتنی

پاورپوینت امنیت اطلاعات

پاورپوینت مهارت برقراری ارتباط

فاطمه ,علی ,حضرت ,ن ,محمّد ,پس ,پس از ,علیها السلام ,و در ,است که ,فاطمه علیها ,فاطمه علیها السلام

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تاکسیدرمی امید همگام الکترونیک tricileren پیام زندگی William's info سایت روستای غینرجه nefibefi پهلــوان بــــی مـــزار کتابخانه اوتاکو ها Belle Reine jill valentine